Spirit of World

Môj tajomný zelený svet mojimi zelenými očami...

streda, augusta 02, 2006

Lov na Bažanta - fáza 2.

Po príchode do tábora sme sa hromadne vyvalili na zem. Vykutrali sa špekačky a za mierneho podplatenia prítomných mužíkov prítomnými žienkami sa začalo opekať. Do toho sme mali zvukové kulisy od Chip&Dale družstva. Záchvaty smiechu a výkriky pri prechode potôkom a hode teniskou boli pochopiteľné.

Konečne všetci pokope. Drúlali sa minerálky, opekalo sa, fotilo sa ostošesť. Tráva sa vyťahovala z horčice a z topánok. Špekačky sa vyťahovali z pahreby. Všetko sa ocitlo omylom nesprávnom mieste.

12:aj dajaké drobné... vraj sa máme nejako zabaviť. Idú pripraviť druhé kolo.
Čo? Ešte?! Tak fajn... rezignácia prekombinovaná špekuláciou o bojkotovaní druhého kola a hmotnej podstate pokladu.
Boli preč vyše hodiny. Občas došli, skontrolovali nás, zobrali nejaké kolíky, sekeru alebo iné náčinie.

Chip&Dale zatiaľ spali alebo sa kúpali na slnku a neskôr aj v potoku. Náš Šéf tímu mal okolo seba svoj hárem, ktorý ho poctivo obťažoval, k čomu sa neskôr pridala aj Sestra2. Nedali sme mu spať. Trávu sa mu pchala do šiltovky, šteklili sme ho, dávali sme mu šišky do podrážok na teniskách. Ale potom dostal aj masáž. Takú naozajstnú... ako odškodné.

Druhé kolo začína. Časový sklz sa ignoruje.

Guru nás pre zmenu čakal pod obeliskom. Nasmeroval nás do vysokej trávy, že hľadajte bielu tubu s mapou. Vtipný! Šéfe sa toho chopil a našiel. Len vybrať sme ju potom nemohli. Dodala by som ju ako obrázok, len nejaký dobrák ju hodil do ohňa, keď už bolo po všetkom.

Stanovisko 1) Na druhej strane kopčeka, kde bol tábor, pri sútoku dvoch potôkov. Tak hor sa... Tam nás čakal Bráško2. S chodúľami. „Prejdite na chodúľoch na druhú stranu potoka bez toho, aby ste sa do neho strepali.“ Nácvik možný. Šéf a ja sme to zvládli. Nerozlučná si nechcela zamočiť tenisky, tak padla do potoka v topánkach. Mojich. Snúbenica to riešila naboso. Umyla si nôžky.

To sme ešte nevedeli, že cez tie potôky pôjdeme ešte stokrát.

Stanovisko 2) Na druhej strane kopčeka, kde bol tábor, trošku ďalej ako bol Guru. Tam nás čakal Bráško1. Vraj s lyžami.
Vysvetlím: Dve dosky, na každej strane a v strede s upevneným špagátom.
Lyžuje sa spôsobom: Traja ľudia sa postavia na dosky, špagáty do rúk a synchronizovane dvíhajú nohy a dosky pomocou špagátov a postupujú vpred. „Prejdite na lyžiach danú trasu vyhradenú kolíkami v čo najkratšom čase a bez toho aby ste sa strepali.“ Čo mali s tými pádmi? No nič.. trasa ako na vodičáku. Pomedzi kolíky dopredu, dozadu, voľakde sme cúvali, parkovali a do cieľa. Nácvik bol možný ešte v tábore. Prítomné slečny swište majú vodičák, tak sme sa do toho pustili. Základom bolo zladiť sa, nezapliesť sa do trávy a do špagátov. Súťaž bez ujmy. Len pri nácviku som padla zadkom do bodliakov. Ale pśśt..  to nikto nevie.

Stanovisko 3) Že by na druhej strane kopčeka, kde bol tábor a ešte kúsok ďalej? Ešte že boli po ceste maliny. Tam čakal Snúbenec. S pavučinou. 3x2 otvory vyrobené so špagátu medzi stromami, pričom najnižšie tri vo výške cez jeden meter. „Prejdite na druhú stranu pavučiny bez toho, aby ste sa jej dotkli.“ Ďalší vtipálek! Tak sa začalo vymýšľať koho, kade a ako. Skončilo ta asi tak, že každý bol za pomoci Snúbenca zdvihnutý a podľa chuti, hlavou alebo nohami napred, prestrčený cez oká pavučiny.

Stanovisko 4) Napodiv len pár metrov od trojky. Bráško2 a nôž. „Zabodnite nôž do stromu, pričom musí byť vyrobená ľudská pyramída najmenej z troch členov.“ Čo mali vtipnú kašu na raňajky?! Ale mali medzery v požiadavkách. Chcela som to trošku obísť. Sadneme si všetci na zem a na seba a bude to. Neprešlo mi to.. vraj špekulujem. Pyramída v zložení: Šéf, Snúbenica, Nerozlučná. Hore sa dostali, Snúbenica si orýpala čielko o strom ale nôž nepadol nikomu na hlavu ani na nohu. Len sme nedomysleli ako dolu. Chvíľkovú paniku vystriedal smiech, keď sa nám to nejako podarilo a všetci boli nohami na zemi.

Stanovisko 5) Niekde v tom chriaští a bodľačí čaká Guru na strome. Ale najskôr cez potôk. Jeden po lávke, jeden po vlastných. Guru zo stromu zavelil: „Na lúke je fľaša s vodou. Oblečte si rifle čo sú pod stromom a doneste mi v hrnčeku vodu.“ Easy, nie? Nie! Áno bolo tam štvoro riflí, ale boli zošité vonkajšími švíkmi dokopy. Nastáva fáza obliekania... Všetci nohavice na členky a až potom vyššie. Fáza ladenia chôdze... začínajú vonkajšie nohy a úplný stred. A ide sa! Išlo nám to ako na promenáde v meste. Vodou sme mali poliať strom. No houby milý Guru. Najskôr sme sa napili.

A Guru potom veľkoryso vymenil všetky naše získané guličky za info o poklade. Vraj v potoku pod čečinou. No nezhodili by ste ho z toho stromu?

Tak späť. Topánky dolu a hľadá sa. Snúbenec sa zľutoval. Vraj je to hodne vyššie. Informácia hodnotná. Poklad sa našiel. Každý získal tri plechovky piva. Najväčšiu radosť mali nekonzumenti piva.

Návrat do tábora cez potôk, doškriabaní, hladní ale šťastný ako Vianoke. Chip&Dale našli poklad v závese za nami. Konal sa útok na špekačky a zavládlo všeobecné veselie. O niečo neskôr bolo zmiernené búrkou a čakal nás ďalší prechod cez potôk.

Povolené straty 25% neboli splnené.

Hlásenie: Akcia „Lov na Bažanta“ ukončená. Bažant bol nájdený a vypitý.