Spirit of World

Môj tajomný zelený svet mojimi zelenými očami...

štvrtok, júla 27, 2006

Obeť výletu - plážová sedačka

Deň tretí. Ráno druhé.

Zase vrieskal nejaký budík. Prešli sme to potichu a so zaťatými zubami. Ale potom niekomu prišla esemeska a v ďalšom kole zvonil telefón. Zhodli sme sa. Kolektívna vina. Prešli sme to v kľude a s nohami v teple, pod páperovou perinou. Dokonca čím dlhšie, tým teplejšie. Kto by to bol čakal, v lete, keď bolo vonku tridsať len taký fukot?

Raňajky pod farebným slnečníkom, s kvetinkami na stole a vtipnými poznámkami. Pokračovanie debaty o nejakej prechádzke malo taký istý výsledok ako deň predtým. Žienka s mužíkom sa vybrali turistikovať a my sme sa pomaly pustili do upratovania. Prerezávali sme to čliapaním sa studenou vodičkou a už spomínaným namáčaním sa bráškovcov v potoku.

Pomedzi to nám volali manželia, že nás vidia z kopca oproti. Nasledovalo kývanie odušu a hlasné pokrikovanie bráška2. Neskôr som sa dozvedela, že ho bolo počuť až hore. A to sa ani veľmi nesnažil. Nechcem vedieť, kde ho bolo potom počuť keď kričal na plné hrdlo pri rannej hygiene.

Upratovanie nebaví tak ako vymýšľanie somarín.

Bráško1. ležiac na plážovej sedačke chcel mať video ako z Bejvoču. Mali sme ho obliať nejakou vodou. Len pre efekt. Vybral si zlých oblievačov... mierne zákerných. Čo sa v chatičke nenašlo? Asi 10 až 15 litrový hrniec. A čo sme my urobili? Naplnili sme ho pokiaľ sa dal odniesť...

Nasleduje opis videa:

Záber na brašku1. Slní sa na sedačke, tváriac sa, že nevie čo ho čaká. Popravde len tušil. Toto nečakal.
Záber na brášku2. Vybieha z chaty s hrncom v rukách, stavia sa pred sedačku a... vyšplechne to kvantum studenej vody na brata. Nasleduje krik a piskot šokovaného „Miča“, ktorý si chráni brucho zdvihnutím nôh zo zeme a skrčením v kolenách. Nasleduje várka dva. Na prvý pokus nevyčlapla všetka voda. Bráško1. kričí ďalej a celou váhou sa opiera o sedačku. Chraps... Látka povolila na plnej čiare a zadok spomínaného sa presunul o niečo bližšie k zemi. Gravitácia je olmajty. To sme už všetci v kŕči od smiechu, ale zmohla som sa ešte na detail prerazenej sedačky.

Obeť známa. Škoda nahraditeľná, video nezabudnuteľné.

Dosť bolo špekulovania, pokračuje sa v upratovaní. Nasleduje fotenie sa s vysávačom z roku razdva.

Ešte niekde pomedzi to obed. Čokoládové mušle s mliekom a červené ríbezle. Zaujímavá kombinácia, nie?

Manželia sa nám vrátili z obedu v miestnom moteli a nasledovalo aj priznanie, že nezvládli bojové podmienky dané kadibúdkou. No čo už. Ani sa im nečudujem.

Všetko sme zbalili a nasledoval odchod. Napakovali sme autíčko. Brášku2. sme nasadili na autobus a my sme sa pobrali opačným smerom. Mňa vyhodili po ceste a zvyšok pokračoval do BA.

Toť z kotiču v horách.

3 Comments:

At 12:50 AM, Anonymous Anonymný said...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

 
At 4:10 AM, Anonymous Anonymný said...

to, co som hladal, vdaka

 
At 7:15 AM, Anonymous Anonymný said...

procitati cijeli blog, prilicno dobar

 

Zverejnenie komentára

<< Home